Hopp til innholdet

«Undergang – eller overgang?» Programmet for den nordiske barnebokkonferansen i Stavanger er klart


2.-4. februar 2015 kan du blant andre møte den finske ungdomsbokforfatteren Salla Simukka som står bak den internasjonale suksess-trilogien Snøhvit, den svenske ALMA-vinneren Barbro Lindgren, og norske Josef Yohannes som står bak tegneserien The Urban Legend, og som er utnevnt til Norges ambassadør for Nelson Mandela.

Sak 1 Logo

Program for Nordisk barnebokkonferanse 2015

 

Norsk superhelt

Foto: Nordisk barnebokkonferanse

Josef Yohannes fra Oslo står bak tegneserien The Urban Legend , og ble i år utnevnt til Norges ambassadør for Nelson Mandela. Han vil bruke seriens internasjonale suksess til å skape skolebibliotek og skoleplasser for jenter i Afrika. På lik linje med sin hovedperson, læreren og superhelten Malcolm T. Madiba (oppkalt etter Nelson Mandela), er Yohannes også opptatt av å hjelpe andre. The Urban Legend har på kort tid etablert seg i det internasjonale markedet, og fått plass blant klassiske striper som Batman og The Avengers i den amerikanske avisen USA Today. Nå blir også serien pensum i norske skolebøker.

 

Finsk sensasjon

Sak 1 Simukka-Salla_--2

Foto: Nordisk barnebokkonferanse/Gyldendal

Under Nordisk barnebokkonferanse kan du også oppleve den finske ungdomsbokforfatteren Salla Simukka i samtale med Tor Tveite. I 2013 mottok hun den prestisjetunge Topelius-prisen for det dystopiske bokparet Jäljellä ja Toisaalla. Mest kjent er hun likevel for Snøhvit-trilogien, som nå er solgt til nærmere 50 land.
Journalist i NRK Anne Cathrine Straume omtaler serien som «brutalt spennende samtidskrim», og bøkene har fått strålende kritikker over alt. Med 17 år gamle Lumikki Andersson har dermed Salla Simukka skapt en krim-heltinne av internasjonalt kaliber. Kilde: Nordisk barnebokkonferanse

 

 

 

Bakgrunn

Bakgrunnen for konferansens tema og tittel er den stadig økende mengden dystopier innen ungdomslitteratur i Norden. Programmet vil diskutere hva denne litteraturen sier om samfunnet vi lever i, og hvordan den påvirker unge lesere. Temaet spiller også på den digitale utviklingen og dens betydning for boka, bransjen og bibliotekets framtid. Utviklingen er spesielt interessant i forhold til barnelitteratur, der bilder og interaktive innslag ofte er en sentral del av den litterære opplevelsen.

 

 

 

 

Relaterte innlegg