Undervisningspersonale

 Nettstudium i samtidslitteratur

OYSTEIN ESPE BAE-1657-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Øystein Espe Bae, prosjektleiar for nettstudiet NBI
Mastergrad i Nordisk litteratur frå NTNU, har arbeidd som høgskulelektor på Høgskulen i Volda og på Nynorsksenteret, som norsklektor i den vidaregåande skulen, som redaksjons-medarbeidar for Kunnskapsdepartementets nettstad Minstemme.no, som frilansjournalist, bokmeldar og forlagskonsulent på barnelitteraturfeltet.

Studiekontakt: mobil 994 93 932, e-post oystein.bae@barnebokinstituttet.no

 

 

 

Hagerup-Hilde

Hilde Hagerup, forfatter i undervisningsstilling NBI
Forfatter med førsteamanuensiskompetanse. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hilde har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til mange språk, blant annet svensk, dansk, tysk, fransk, hollandsk, koreansk og tyrkisk.

 

 

HANNE KIIL-1834-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Hanne Kiil, litteraturpedagog NBI
Cand. philol. med hovedoppgave om barne- og ungdomslitteratur. Utdannet lærer/lektor med flere års praksis fra grunnskole, videregående skole, høgskole og universitet. NBIs fagansvarlige for litteraturformidlingsprosjektet Teksten i bruk. Har publisert flere artikler om norsk barne- og ungdomslitteratur. Medlem i Norsk kulturråds vurderingsutvalg for bildebøker, for periodene 2012-2013 og 2014-2015.

 

 

 

DAG LARSEN-1748-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Dag Larsen, utdanningsleder NBI
Forfatter, debuterte 1977, har utgitt 18 bøker for barn og voksne, og skrevet flere scenestykker. Forlagskonsulent for barne- og ungdomslitteratur i Aschehoug 1984-1998, lærer ved div. skrivekurs i grunn- og videregående skoler 1982-2006, medlem av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening 1994-1998, leder av Norske Barne- og Ungdomsbok-forfattere 1998-2004, samt flere tillitsverv og oppgaver tilknyttet forfattervirksomheten.

 

 

 

Hilde Strandberg Mugaas
Mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo med masteroppgave om den norske ungdomsromanen. Arbeider som frilansskribent, anmelder og manuskonsulent. Har jobbet flere år i bokhandel, reist landet rundt som foredragsholder på IBBYs høstturné og vært medlem av Ubok-redaksjonen.

 

 

 

KRISTIN ORJASAeTER-1698-FOTOGRAF ANNE E S ENGER copy

Kristin Ørjasæter, direktør NBI
Doktorgrad i litteraturvitenskap, med undervisningserfaring fra universitetene i Oslo og Århus. Har publisert seks fagbøker og en rekke forskningsartikler om nordisk litteratur, inkludert barnelitteratur, og har arbeidet som barnebokredaktør og som redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Som direktør for NBI har hun blant annet etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske forskningstidsskriftet for barne- og ungdomslitteratur.