Hopp til innholdet

Andreplass til Zara og dei på irsk barnefilmfestival

Trailer for Zara og dei: Misse-konkurransen

Norsk animasjonsfilm skrevet og regissert av instituttets Bjørn Sortland er tildelt andreplass i Nenagh Children’s Film Festival i Irland.

Zara og dei: Misse-konkurransen er andre kortfilmen om Zara og dei, og er basert på en bok med samme tittel av Bjørn Sortland. Sortland har også skrevet manus til filmen, som han regissert sammen med John Kaare Hoversholm. Zara-bøkene er illustrert av Elisabeth Moseng, som også har arbeidet med bildene til filmen. Bak animasjonene finner vi Nils Johan Lund og Pejman Tahernian. Filmen mottok også diplom under Grafills utdeling av årets Visuelt-priser.

Bjørn Sortland
Bjørn Sortland, foto: Niklas R. Lello

– Å laga animasjonsfilm film er eit stort, tidkrevjande gruppearbeid, og det er ekstra stas at for oss alle når vi får kred, sier en godt fornøyd Sortland i en kommentar.

Nenagh Children’s Film Festival arrangeres i år for andre gang, og utspiller seg over tre dager med film, workshops og samtaler for et barne- og familiepublikum.

Zara og dei: Misse-konkurransen er en morsom liten film med en litt alvorlig undertone. Far til en av de andre elevene i klassen til Zara vil arrangere en missekonkurranse. På lørdag skal de finne ut hvem som er den beste og fineste i klassen. Zara er nervøs. Kanskje er hun ikke fin nok? Og hva om hun blør neseblod på kjolen…

Bjørn Sortland er forfatter og professor i skrivekunst ved Norsk barnebokinstitutt, hovedsakelig tilknyttet vår masterutdanning. Han har skrevet en rekke skjønnlitterære bøker i ulike sjangre, i hovedsak for barn og unge, men også for voksne, og manus til langfilm, kortfilm og teater.

Sortland er også nominert til Barnas bokpris – bergenbarnas favorittbok for boka Johnny 777. Mission 1: Rio de Janeiro, som er skrevet av Sortland og illustrert av Ketil Selnes.

Vi gratulerer!

Relaterte innlegg