Hopp til innholdet

Ayse Koca blir prosjektleder for Bærekraftsbiblioteket

Ayse Koca, foto: privat

Forfatter og lærer Ayse Koca blir prosjektleder for Bærekraftsbiblioteket. Hun tiltrer stillingen 1. oktober.

Koca er forfatter, mangeårig lærer og pedagogisk veileder for lærerstudenter. Hun er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Ayse Koca var student ved vår forfatterutdanning på bachelornivå, og ble uteksaminert i 2013. Etter dette har hun utgitt to barnebøker. Debutromanen fra 2015, Yoko Onur – Et balleliv, ble nominert til Brageprisen, Kulturdepartementets debutantpris og Bokslukerprisen.

Koca har tidligere jobbet som journalist, og har vært redaksjonsmedarbeider ved Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Hun har også bidratt i utarbeidelse av undervisningsmateriell i Gyldendal forlag.

Bærekraftsbiblioteket, som Koca blir prosjektleder for, gjør barn kjent med FNs bærekraftsmål gjennom barnelitteratur og litterære oppgaver. Bærekraftsbiblioteket består av boklister med aktiviteter til alle de 17 bærekraftsmålene, og tilbyr skoler, biblioteker og andre organisasjoner et opplegg for å arrangere lesesirkler for barn i alderen 6 –12 år.

– Bærekraftsbiblioteket er et stort og viktig litteraturformidlingstiltak, derfor trengs det en prosjektleder i full stilling som kan ta seg av det, sier direktør Kristin Ørjasæter i Norsk barnebokinstitutt.

Ayse Koca skal arbeide med å synliggjøre og videreutvikle Bærekraftsbiblioteket. Hun skal fornye boklistene og aktivitetsmaterialet. Og hun skal utvikle og holde kurs i bruken av det og arbeide for å gjøre det bedre kjent, spesielt i skolen.

– Vi er glade for at Ayse Koca har påtatt seg å videreutvikle Bærekraftsbiblioteket, sier Ørjasæter.
– Hun er dedikert til barn og litteratur, hun kan skole og har en konstruktiv entusiasme som Bærekraftsbiblioteket vil nyte godt av. Vi er heldige som får henne som kollega i Norsk barnebokinstitutt, og Bærekraftsbiblioteket vil få utnyttet sitt potensial til glede for barn over hele landet.

Relaterte innlegg