Hopp til innholdet

Barndommens fargelegger – 50 år med Vivian Zahl Olsen

Mange barn i Norge har hatt en barndom der illustrasjonene til Vivian Zahl Olsen har spilt en viktig rolle. Barnas beste, Flode, den stripete Barne-TV-marken, Barnas store sangbok, diverse lesebøker, Kroppen, Fru Pigalopp og Barnas viser er bare noen få eksempler på alle prosjektene hun har vært involvert i. Nå har boka om hennes liv som illustratør kommet.

Etter 50 år med egenproduksjon og samarbeidsprosjekter med blant annet NRK, Bjørn Rønningen, Trond-Viggo Torgersen og Jon-Roar Bjørkvold og en rekke andre forfattere og aktører kommer nå boka «Et liv med blyant og pensel», der Vivian Zahl Olsen ser tilbake på livet som illustratør og billedkunstner. I forordet skriver hun om hvorfor det ble nettopp bok:

«Noen sa: «Vivian – nå er det 50 år siden du gikk ut fra Kunst og håndverksskolen og begynte å leve av penselog blyant og penn og tusj og farger. Det burde resultere i en retrospektiv utstilling!» (…) Jeg ble svett bare ved tanken! Når jeg hadde tenkt litt mer på forslaget kom jeg til at det gikk ikke – for hva skulle jeg stille ut!? Veldig mye av originalene befinner seg hjemme hos alle andre. Ikke så gøy å lage utstilling av det som er igjen. Nei – heller lage en retrospektiv bok! En bok om hva jeg har vært så heldig å få være med på år etter år. For da kunne jeg si noe om hvordan tegningene ble brukt, i NRK – i bøker og i alt mulig. Og jeg kunne komme med noen viktige betraktninger om noen viktige spørsmål.»

Vivian Zahl Olsen blir Månedens illustratør i november her hos oss. Lørdag 15. oktober 2016 ble boka «Et liv med blyant og pensel» lansert.

 

scanned-from-a-xerox-multifunction-printer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte innlegg