Hopp til innholdet

Barnebokprat med Taran L. Bjørnstad

  • av
Taran L. Bjørnstad og Ingeborg Sivertsen Landfald med boka «Uke 40», Aschehoug 2023. Foto: Bassa Dulo

I podkasten Barnebokprat er vi denne våren blitt bedre kjent med årets vinnere av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur, samt bøkene de har skrevet og illustrert. I den nyeste episoden snakker Ingeborg Sivertsen Landfald med Taran L. Bjørnstad om å skrive fra en ung pappas perspektiv i boka Uke 40.

Taran forteller om skriveprosessen, fortellerteknikk, og hvordan hun måtte gå inn i en annen persons blikk for å komme nær karakteren. Hva skjer i livet til en 18 åring når han plutselig skal bli pappa?

Taran fikk litteraturprisen for «Uke 40» da Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur ble delt ut tidligere i vår. Dette er femte episode i en serie på seks episoder, der Ingeborg snakker med årets prisvinnere om bøkene de har skrevet og illustrert.

Her kan du lese de fem jurymedlemmenes oppsummering av bokåret 2023, og juryleder Agnes Margrethe Bjorvands tale ved prisutdelingen.

Programleder er Ingeborg Sivertsen Landfald og episodene produseres av Bassa Dulo, formidlingskonsulenter ved Norsk barnebokinstitutt. Episodene er redigert av Eivind Rutle i Brillefilm.

Les mer om podkasten Barnebokprat her.

Relaterte innlegg