Hopp til innholdet

Bibliotekmøte i Haugesund – avlyst

Det 77. norske bibliotekmøte

OBS!

Bibliotekmøtet er avlyst grunnet tiltak for å forhindre spredning av korona-viruset

Bibliotekmøtet 2020 arrangeres 18.-20. mars i Haugesund. Instituttet er til stede for å snakke om av hvordan vi skaper gode samtaler om litteratur med barn.

Norsk Bibliotekforening inviterer til det 77. norske bibliotekmøtet i Haugesund fra 18.-20. mars 2020. Aslak Sira Myhre, Direktør for Nasjonalbiblioteket skal snakke om den nye nasjonale biblioteksstrategien. Filosof Åsa Wikforss fra Stockholms universitet skal snakke om falske nyheter, alternative fakta og kildekritikk, og det er flere innlegg som tar for seg bibliotekarens rolle inn i fremtiden.

Onsdag den 18. mars kl 13.30 står Norsk barnebokinstitutt for seminaret Hvordan skape gode samtaler om litteratur med barn, der vi tar for oss hvordan bibliotekstrategien holder frem barn og unge som en særlig viktig målgruppe, og spør:

  • Hvordan kan vi tilrettelegge for samtaler med og mellom barn og unge om litterære tekster?
  • Hva vil medvirkning egentlig si når det er snakk om litteraturformidling?
  • Hvilke lesevaner og hvilke samtaler kan bibliotekene og skolene legge opp til?
  • På hvilken måte kan digitale fora bidra i en slik sammenheng?

Seminaret er en samtale mellom direktør Kristin Ørjasæter og professor i skrivekunst Hilde Hagerup fra Norsk barnebokinstitutt og Åse Kristine Tveit, førsteamanuensis ved Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag på OsloMet.

I tillegg til konferanseprogrammet arrangeres det tirsdag den 17. mars bibliotekbesøk i regi av Rogaland fylkesbibliotek ved Universitetsbiblioteket i Stavanger, Sølvberget, Vindafjord, Tysvær og Karmøy.

Relaterte innlegg