Hopp til innholdet

Bildeboksamtale med Nordisk råd-vinner på Lillehammer

Rán Flygenring vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2023 med boka Eldgos (Angústúra, 2022)

Nordisk råds prisvinner Rán Flygenring møter Øystein Espe Bae til en eksplosiv samtale om mennesket og naturen på Norsk litteraturfestival 29. mai.

Full fyr på festival

Den islandske forfatteren og illustratøren Rán Flygenring mottok Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2023 for bildeboka Eldgos. Tittelen betyr vulkanutbrudd. Turistbussguide Brá tar med sønnen sin, Kaktus, på jobb. Boka skildrer kontrastene i møtet mellom natur og mennesker på en frisk og spennende måte når gruppen med turister kommer nært på et vulkanutbrudd. Hun skildrer hverdagslige problemer opp mot det infernalske og det uanselige mot det usedvanlige, når et utbrudd av lus blir redningen fra lavadøden. Eldgos er også en stilsikkert illustrert bok full av humor og energi.

Flygenring møter Øystein Espe Bae til en samtale om forholdet mellom mennesket og naturen i Eldgos. Bae har bred erfaring fra litterære samtaler og formidling, og er faglig leder ved Norsk barnebokinstitutt med ansvar for utdanningen Samtidslitteratur for barn og unge.

Samtalen finner sted i Kulturhuset bankens kafé, onsdag 29. mai kl. 17.00–17.50. Den er del av festivalprogrammet, og et samarbeid mellom Norsk litteraturfestival og Norsk barnebokinstitutt. Vel møtt!

Hvor går grensen?

Festivalen spør i år det overordnede spørsmålet hvor går grensen?, og har ellers et rikt barne- og ungdomslitterært program. Blant annet deltar Endre Lund Eriksen, som er forfatter, førsteamanuensis og fagleder for vår masterutdanning, i et spennende panel som vil forsøke å finne ut hvorfor tilbudet til ungdomsleserne ikke er større. Dette finner sted i samme kafé, torsdag 30. mai kl. 13.00.

Våre forfatterstudenter besøker også KOMMA, som er en visningsarena for litteraturproduksjoner i Den kulturelle skolesekken. Over to dager, 27. og 28. mai kan du oppleve aktuelle produksjoner og møte andre produsenter, bibliotekarer, formidlere og forfattere.

Hele programmet for Norsk litteraturfestival på Lillehammer finner du her.

Relaterte innlegg