Hopp til innholdet

Bokslukerprisen 2021 til A. Audhild Solberg

A. Audhild Solberg
Bokslukerprisvinner A. Audhild Solberg, foto: Vibeke Røgler, Foreningen !Les

A. Audhild Solberg ble på verdens bokdag, 23. april, tildelt Bokslukerprisen 2021 for romanen Harpa. Vi gratulerer!

Stemt frem av 125 000 elever

– Vi liker at det handler om noe mystisk. Det er skummelt på en bra måte, spennende og aldri kjedelig. Vi kjenner at det kribler i magen! At boka er delt inn i korte kapitler, er også med på å gjøre boka lettere å lese, og sidene bare fyker av gårde. Forfatteren klarte å holde på spenningen, og etter hvert kapittel måtte vi bare lese videre – vi ble helt oppslukt!

Dette kan vi lese i juryens begrunnelse. 15 juryklasser har siden november i fjor lest de nominerte bøkene, og har på verdens bokdag, 23. april, kåret Harpa av A. Audhild Solberg som vinner. Over 125 000 elever i 5.-7. klasse deltok høsten 2020 på Bokslukerprisen og stemte fram fem superfinalister, som har vært grunnlaget for juryklassenes arbeid.

– Leserundersøkelser viser at seks av ti elever bare leser når de må. Takk til leselystaksjonen Bokslukerprisen, som bidrar til at tusenvis av barn får lyst til å lese bøker, og tusen takk til alle barna som stemte fram Harpa som sin favorittbok i år. Det gjør meg så stolt og glad! sier vinnerforfatter Solberg.

Utdelingen av Bokslukerprisen foregikk digitalt med presentasjoner av juryklassene og superfinalistene, tale fra vinneren og hilsen fra statsminister Erna Solberg (H).

Bredt utvalg

Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt, mener årets superfinalister hadde en fin blanding av spennende, morsomme og dramatiske bøker.

– Det var en bred og god liste som elevene stemte fram. I årets superfinale var det for første gang også to nynorske bøker, blant annet en sakprosabok om sjimpansen Julius. Juryens favoritt utmerket seg imidlertid ved at den var både gøy, skummel, overraskende og at den hadde litt romantikk i seg. Den var så spennende at de unge leserne ble helt oppslukt under lesingen, sier han.

Leselystpris

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og løfte fram gode norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

Her kan du lese mer om tildelingen av Bokslukerprisen 2021

Relaterte innlegg

Stikkord: