Hopp til innholdet

Bokslukerprisen til Mari Moen Holsve

Vinner Mari Moen Holsve med elever fra juryen, foto: Vibeke Røgler/Foreningen !les

– Dette er en av de kuleste prisene du kan få, fordi vi skriver jo bøkene for dere. Tusen takk alle sammen, sa Holsve da hun mottok Bokslukerprisen på Sentralen i Oslo foran nærmere 300 elever 24. april.

Ti juryklasser på femte og sjette trinn har siden november 2018 lest de fem superfinalistene, som ble stemt frem av 80 000 elever i fjor høst. 24. april kåret elevene Ingen sover trygt i natt av Mari Moen Holsve (Cappelen Damm) til vinner av Bokslukerprisen 2019.

Bokslukerprisen er en leselystpris i regi av Foreningen !les med støtte fra Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette søkelyset på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år.

Juryen begrunner årets tildeling slik:
Vinnerboka er så skummel at den har fått det til å grøsse nedover ryggene våre og hjertet til å slå litt hardere. Den er sykt bra, mener vi. Den har alt en grøsser burde ha, spenning og action, dessuten er den tankevekkende. Den fikk frem både redsel og tristhet i oss.

De øvrige superfinalistene var Kokotopia. Riddere, hekser og prikkedøden av Simon Stranger og Helena Lindholm (Fontini 2018), Zombieutbruddet. Byrået for ikke-hendelser av Robert Næss (Juritzen jr. 2017),
Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting (Aschehoug 2017) og Bobla av Siri Pettersen (Gyldendal 2017). Juryklassene kom fra følgende skoler: Ellingsrudåsen skole (Oslo), Hasle skole (Oslo), Kirkenær skole (Hedmark), Lysheim skole (Vestfold), Mellom-Nes skole (Akershus), Risør barneskole (Aust-Agder), Silsand barneskole (Troms), Sunde skole (Vest-Agder), Valldal skule (Møre og Romsdal) og Vanvikan skole (Trøndelag)

Vi gratulerer!

Relaterte innlegg