Hopp til innholdet

Brageprisen til Ane Barmen og Martin Ernstsen

De nominerte til Brageprisen 2019 i kategorien barne- og ungdomslitteratur, vinnerboka til venstre, omslag: forlagene.

21. november ble Brageprisene for 2019 delt ut. Ane Barmen og Martin Ernstsen er blant vinnerne.

Da de nominerte til årets Bragepriser ble offentliggjort, 31. oktober, ble det klart at «bildebøker for voksne og barn» ble nominert til i åpen klasse, og Martin Ernstsen er vinneren med sin tegneserieadapsjon av Knut Hamsuns Sult (Minuskel).

I kategorien for barne- og ungdomslitteratur er årets vinner Ane Barmen med romanen Draumar betyr ingenting (Gyldendal). Da nominasjonene ble offentliggjort kunne vi lese dette om Barmens bok i juryens begrunnelse:

Draumar betyr ingenting viser stor innsikt i hvordan sorgen kan oppleves som ensom fordi livet for andre går videre – men for den som sørger, får alt en annen farge. Romanen er likevel forunderlig lett å lese. Den viser hvordan Louise tenker og handler framfor å forklare, og intensiteten holdes oppe med et språklig driv og en vellykket komposisjon

I tillegg mottok Torgrim Eggen pris i kategorien sakprosa for sin biografi av Axel Jensen, Nina Lykke fikk prisen for romanen Full spredning og hedersprisen gikk i år til Edvard Hoem.

Vi gratulerer alle vinnerne!

Brageprisen har, siden den første gang ble delt ut i 1992, etablert seg som en av Norges viktigste litterære priser. Prisen deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Relaterte innlegg