Hopp til innholdet

De nominerte til ALMA 2023 er offentliggjort

Astrid Lindgren
Astrid Lindgren, foto: Wikimedia Commons

De nominerte til Astrid Lindgren Memorial Award ble offentliggjort den 21. oktober, og blant de nominerte finner vi 13 fra Norge.

Gro Dahle, Anna Fiske, Ante Mikkel Gaup, Stian Hole, Leser søker bok, Gry Moursund, Svein Nyhus, Bjørn F. Rørvik, Sommerles-kampanjen, Arne Svingen, Øyvind Torseter, Trøndelag fylkesbibliotek og Uprisen er alle på listen over de nominerte for neste års pris. Vi gratulerer alle de nominerte!

Vinneren vil bli offentliggjort i mars 2023.

De nominerte

Du kan se den komplette listen over de nominerte kandidatene for 2023-prisen —251 navn fordelt på 64 land — på ALMA-prisens nettsider. Listen inneholder noen av verdens fremste kunstnerne innen barne- og ungdomslitteratur i tillegg til lesefremmende organisasjoner.

Om ALMA

Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) ble opprettet etter forfatterens død i 2002 av den svenske stat, og administreres av kulturrådet i Sverige. Målsettingen er å styrke og øke interessen for den gode barne- og ungdomslitteraturen fra hele verden. Prisen er på 5 millioner svenske kroner, og deles ut til én eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå og virker i Astrid Lindgrens ånd.

Relaterte innlegg