Hopp til innholdet

Dramaturgi som skaper leselyst

Illustrasjonsfoto: Diyar Shahbaz

Workshop for forfattere, illustratører og tegneserieskapere i Oslo 18. oktober

Hvordan kan forfattere og illustratører lage fortellinger som fra første setning griper tak og drar leseren med fra side til side? Kan vi med hjelp av dramaturgiske virkemidler fra tv og film bli enda bedre på å fortelle historier som skaper leselyst?

Tid: Fredag 18.oktober kl 11-17.00
Sted: Nasjonalbibliotekets auditorium
Lunsj serveres kl 13.00

Norsk barnebokinstitutt og Norske Barne- og ungdomsbokforfattere inviterer til workshop med manusforfatter, regissør og produsent Ingrid Marie Hafstad, som har vært ansvarlig for utviklingen av alle NRKs julekalendere siden 2007. Hun var utviklingsprodusent og medforfatter på Snøfall 2, som nådde et bredt publikum og skapte stort engasjement.

Med metoder som hun har brukt under utviklingen av NRKs suksessrike julekalendere, vil Ingrid lede deltagerne gjennom en workshop med skriveoppgaver med fokus på dramaturgi. Hvordan skape en god fortelling med sterke karakterer som publikum identifiserer seg med og heier på? Hvordan skape en konflikt stor nok til å bære en hel fortelling?

Ingrid Marie Hafstad har 29 års erfaring med å skape barneinnhold for NRK Super. Hun var redaksjonssjef i perioden 2007-2019 med ansvar for blant annet julekalendere og småbarnsinnhold, deriblant Fantorangen og Barnas Supershow. Hafstad er nå pensjonist, men jobber frilans med utviklingen av NRKs nye julekalender.

Deltagerne blir satt sammen i grupper som gir hverandre respons og hjelp. Målet er at alle i løpet av dagen skal ha kommet godt i gang med utviklingen av historien til en ny bok.

Deltagerne får tilbud om å delta i skrivegrupper som i etterkant av workshopen skal jobbe videre med utviklingen av historiene. Om et år inviterer vi deltagerne til en ny workshop, der vi deler erfaringer og gjør opp status.

Workshopen er gratis, men det er begrenset antall plasser. Medlemmer i NBU som også deltar på medlemsmøtet lørdag 19.oktober, får dekket overnatting fredag-lørdag.

Arrangører: Norsk barnebokinstitutt og Norske barne- og ungdomsbokforfattere

Påmeldingsskjema

Dette arrangementer åpner for påmeldinger 5. august kl. 12.00, velkommen tilbake!

Relaterte innlegg