Hopp til innholdet

Endre Lund Eriksen skal styrke masterutdanningen

Endre Lund Eriksen
Endre Lund Eriksen, foto: Martin Eilertsen

Forfatter Endre Lund Eriksen er ansatt ved Norsk barnebokinstitutt for å jobbe med kunstnerisk utviklingsarbeid og undervisning tilknyttet masterstudiet i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling.

Endre Lund Eriksen er en allsidig og produktiv barne- og ungdoms­bok­forfatter. Han debuterte i 2002 med boka Pitbull-Terje går amok, som han også mot­tok Kultur­departementets pris for. Boka ble også filmatisert i 2005. Eriksen har etter dette utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, blant annet Dunderly-bøkene og ungdoms­bøkene Den sommeren pappa ble homo og Hvordan jeg tjente min første million. Hans bøker er over­satt til mange språk, og i høst kommer hans 33. bok, Minus mamma.  

Eriksen har også skrevet dramatikk og film­­manus, og hatt regi på TV-seriene Planet­patruljen og Dyrevenn for NRK. For tiden har han regi på to nye animerte kort­filmer som produseres av film­­selskapet Fabel­fjord, som han eier og driver sammen med Endre Skandfer.

– Jeg brenner sterkt for kultur for barn og unge, og litteratur spesielt. ­Derfor er det et stort privilegium å få sjansen til å bli en del av det sterke fagmiljøet på Norsk barnebokinstitutt, sier Endre Lund Eriksen.
– Jeg gleder meg til å få være med å utvikle framtidas barne- og ungdomslitteratur ved å undervise og veilede forfatterstudenter, og ved å forske på egen og andres skriving gjennom kunstnerisk utviklingsarbeid.

Endre Lund Eriksen er tilkjent kompetanse som førsteamanuensis i barne- og ungdomslitterær skrivekunst på bakgrunn av sin kunstneriske bredde og kvalitet. Han har i tillegg erfaring med kunstnerisk utviklingsarbeid fra et tidligere forskningsprosjekt ved Norsk barnebokinstitutt.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med Endre, sier direktør Kristin Ørjasæter.
– Han har bred erfaring, og en nysgjerrighet og inkluderende tilnærming til oppgavene som kunstnerisk forsker og underviser. Og jeg tror han vil bli en viktig ressurs for Norsk barnebokinstitutt.

Endre Lund Eriksen tiltrer i en 50 prosent stilling ved instituttet 26. september.

Relaterte innlegg