Hopp til innholdet

Engedal, Kamfjord og Nylund nominert til Trollkrittet

Omslag: På omveien hjem, Rikka på ordentlig og forever og Pølsetjuven
På omveien hjem av Vilde Kamfjord, Rikka på ordentlig og forever av Maiken Nylund og Pølsetjuven av Marianne Engedal – én av disse kvalifiserer til Trollkrittet. Omslag: Gyldendal/Cappelen Damm/Samlaget

De nominerte til Trollkrittet, Norske barne- og ungdomsbokforfatteres debutantpris, for 2019 er offentliggjort.

Marianne Gretteberg Engedal er også kjent gjennom instagramkontoen Skinkeape. Hennes barnelitterære debut er bildeboka Pølsetjuven om Kjell som vokser opp i en familie med tyver, men som ikke passer inn da han ikke ønsker å stjele. «Hvert oppslag bobler over av snodige typer og morsomme detaljer. Det er gøy å gå på oppdagelsesferd i Engedals univers, men forfatteren sørger også for at vi ikke går oss vill», skriver juryen i sin begrunnelse.

Vilde Kamfjord er nominert for sin debut, På omveien hjem, en samtaleroman som foregår i løpet av en togreise fra mellom Oslo og Lillehammer. Boka består utelukkende i dialog, og er utformet som en SMS-samtale, eller chat, illustrert av Rune Markhus. Juryen skriver i sin begrunnelse: » På omveien hjem er spennende, hakkete, sår, morsom og nær. Den er skåret inn til benet, og fremhever således det fysiske møtets sterke – og styrkende – effekt. «

Maiken Nylunds Rikka på ordentlig og forever handler om å vokse opp med skilte foreldre, forelskelse, vennskap og uvennskap. Dette er første bok i en serie om Rikka. » Maiken Nylund har skrevet en gripende og troverdig skildring av en realistisk virkelighet. Boka gir oss den oppslukende leseropplevelsen som vi lengter etter», ifølge juryen.

Både Maiken Nylund og Vilde Kamfjord har tidligere studert ved vår forfatterutdanning. Nylund jobber dessuten som bibliotekar ved Hå folkebibliotek på Jæren og Kamfjord har i mange år jobbet som produsent for litteratur i Den kulturelle skolesekken. Marianne Gretteberg Engedal er kokk ved Gretteberg Kafé på Haugastøl sommerstid, og er i februar 2020 månedens illustratør på våre nettsider.

Vi gratulerer!

Relaterte innlegg

Stikkord: