Hopp til innholdet

Et fullspekket program på SE og LES

Om under en måned samler barnebok-Norge seg i Bergen for å delta på konferansen SE og LES. Konferansen varer i to dager, og er delt opp i to temaområder. Tirsdag 9. februar er tema «Ytringer» og onsdag 10. er tema «I grenseland». Dette åpner for flere spennende samtaler, forfatter- og formidlermøter. I programmet finner vi navn som Maja Lunde, Annette Münch, Lars Mæhle og Gro Dahle.

avatar for Maja Lunde

Maja Lunde. Foto: http://bergenbibliotek.no/seogles/

Maja Lunde skal sammen med Stein Erik Lunde starte den første dagen med et essay kalt » Min stemme, mine ord». Annette Münch har samarbeidet med rapduoen Erik og Kriss og Antidoping Norge, og laget en forestilling basert på hennes prisvinnende bok «Badboy: Steroid». Lars Mæhle møter Hilde Hagerup for en samtale og journalist Siri Økland skal samtale med Gro Dahle. Og alt dette er bare en del av den første dagen. Dag to kan du høre på Lene Ask og Simon Stranger, som deler sitt essay om å krysse grenser. Det blir foredrag om bildeboka for ungdom, og Kjartan Hjulstad, forfatteren av den kritikerroste romanen «Minnesota og støvet», kommer for å snakke om hvordan det er å skrive fra et annet sted.

 Påmeldingsfristen er 31. januar. Du kan sjekke ut hele programmet her.

Mumle Gåsegg

Annette Munch

Annette Münch

Har du skrevet en barnebok du syns flere burde vite om? Har du ideer om hvordan fremtidens barnebok kommer til å se ut? Er det noe du savner i barnelitteraturen? Er det noe barnelitterært du ønsker skal få mer oppmerksomhet?

NBI er med på SE og LES med «Mumle Gåsegg» under festaftenen i biblioteket. Mumle Gåsegg er den delen av programmet som publikum eier. Her inviteres konferansedeltakerne til å komme opp på scenen og dele barnelitterære erfaringer, ideer eller prosjekter.

Konseptet baserer seg på Pecha Kucha, et konsept utviklet i Tokyo, men som nå blir gjennomført over hele verden. Det går ut på at man viser 20 bilder, med tjue sekunder på hvert bilde. Altså har man 6 minutter og 40 sekunder på å fortelle om det man ønsker. Denne kvelden gir vi fire personer muligheten til å dele det de ønsker. Under kan du se hvordan et slikt foredrag kan utføres.

 

Kunne du tenke deg å delta? Send en e-post til neha.naveen@barnebokinstituttet.no.

Relaterte innlegg