Hopp til innholdet

Fagseminar om Anne-Cath. Vestlys litteratur

Anne-Cath. Vestly
Vestly med den første av bøkene om Lillebror og Knerten. Foto: Rigmor Dahl Delphin ( Oslo Museum / Wikipedia CC)

– Morn, morn eller takk for seg?

Barnebokforfatter Anne-Cath. Vestly ville blitt 100 år 15. februar 2020. I den anledning arrangerer Holmsbustuene torsdag 6. februar et fagseminar om Anne-Cath-Vestlys litteratur i dag.

Barndommens sommerferier tilbragte Vestly i Schulerudgården i Holmsbu hos sin elskede Mumu. Derfor starter feiringa her – midt på vinteren – i barndomsskildrerens paradis. Hvilke av hennes bøker bør vi lese for barn i 2020? Og hvilke kan få støve ned? I hennes sommerparadis, Holmsbu, belyser både biografen, barnelitteratureksperten, og dagens illustratør 100 årsjubilanten Anne-Cath. Vestlys forfatterskap.

Agnes-Margrethe Bjorvand er barnebokforsker ved Universitetet i Agder og aktuell med en ny biografi om Anne-Cath. Vestly. Hun bidrar med innlegget Anne-Cath. Vestlys verdier – med mange eksempler fra forfatterens liv og barnebøker.

Åse Kristine Tveit fra OsloMet ser på Anne-Cath Vestlys fortellinger i et samtidsperspektiv. Har disse fortellingene stadig kraft til å engasjere i samtiden, eller handler det å lese Anne Cath Vestly i dag mest om nostalgi?

Illustratør Hans Jørgen Sandnes har illustrert nye utgaver Vestly-utgivelser i tillegg til å illustrere Bjorvands biografi om Vestly. Han skal snakke om å gi nytt liv til gamle historier ved å illustrere klassikere.

Hele programmet finner du her.

Relaterte innlegg