Hopp til innholdet

Falturiltu – nynorsk barnebokfestival

Festivalforfatter Kari Stai, foto: Benedikte Skarvik (Samlaget)

Kari Stai er festivalforfatter når årets utgave av den nynorske barnebokfestivalen Falturiltu finner sted på Stord 3.–9. november

Tema for årets festival er ord + bilde = sant!, og det ligger dermed til rette for en visuell festival. Det vil være en rekke arrangementer for barn og familier, musikkinnslag, samtaler og til og med voksenlitteratur. På programmet finner vi også to fagseminarer om formidling for lærere bibliotekarer og andre litteraturformidlere.  Hele programmet finnes på festivalens nettside.

Om festivalforfatter Stai skriver festivalen:

Kari Stai er forfattar og illustratør, mest kjend for bøkene om Jakob og Neikob. Historiane om desse to blir karakterisert som moderne barnebok-klassikarar. Dei er omsette til ei lang rekke språk og er blitt både animasjonsfilm og teater. I fjor haust lanserte Stai boka Tankespinn som er ei vakker og innsiktsfull forteljing om vanskelege tankar i eit lite hovud.

Falturiltu eies av Stord kommune, og drives med støtte fra Norsk Kulturråd, Sparebanken Vest, HSH, SKL, Samlaget, Hordaland fylkeskommune, NBU, Fritt Ord og UDI.

Relaterte innlegg