Hopp til innholdet

Forfatterstudenter lanserte antologi

Mandag 19. juni lanserte avgangsstudentene på vår forfatterutdanning på bachelornivå en antologi med sine tekster. For anledningen inviterte de også forlag, venner og familie til et lanseringsarrangement med taler og høytlesing, før de mottok sine vitnemål.

Antologien Moreller inneholder tekster fra 15 studenter som har nettopp er uteksaminert ved Norsk barnebokinstitutts toårige forfatterutdanning på bachelornivå.

– Her var de fleste som søkte ute etter å skrive romaner, og de fleste landet på roman som hovedprosjekt. Dette varierer så klart fra kull til kull. Noen år er det flere bildebøker, tegneserier og dikt enn i år, sier Steffen Sørum som er fagleder for studiet.

Dette er andre gang tekster fra studentene utgis i bokform. Første gang var i 2021, da studentenes tekster var samlet i antologien Gå langt for å se. Sørum har selv jobbet som redaktør i mange år, men her er det studentene som selv har jobbet med publikasjonen. Han forteller at de satt sammen en redaksjon av fire studenter som fikk oppgaven med å kuratere og lese alle tekstene:

– Vi hjalp til med å finne designer og korrekturleser, resten av jobben med form og innhold ble en studentoppgave. Og for studentene en erfaring med å utgi noe i bokformatet og med det arbeidet som en slik produksjon medfører. Det er fint å ha vært gjennom språkvask, korrektur og slikt og kjenne gangen i bokutgivelse.

«Ingen kan si med sikkerhet om de vil få napp hos forlag eller ikke»

Steffen Sørum, fagleder

Sørum holdt også en tale til studentene, der han kom med noen konkrete råd, og både nedslående og oppmuntrende erkjennelser om bokbransjen i oppmerksomhetsøkonomiens tidsalder.

– Ingen kan si med sikkerhet om de vil få napp hos forlag eller ikke. Mange får så klart en utgivelse innen et par år basert på hovedprosjektet, men ingen automatikk der. Forlagene ser etter bestemte ting og noen ganger er det også en del tilfeldigheter som spiller inn. Men de som jobber hardt og er tålmodige kommer i mål, mener fagleder Sørum.

Gratulerer, og lykke til, til årets avgangsstudenter!

Relaterte innlegg