Hopp til innholdet

De norske ALMA-priskandidatene for 2020

Avstemningen er avsluttet

Astrid Lindgren Memorial Award er blitt kalt barnelitteraturens nobelpris. Å bli nominert til denne prisen henger høyt. Likevel har prisen fått til dels liten oppmerksomhet her til lands, og er lite kjent selv blant de som jobber med barne- og ungdomslitteratur. Det synes vi er synd. For å synliggjøre prisen valgte vi å invitere til en åpen avstemning av de norske kandidatene til neste års pris i perioden 8. april til 1. mai 2019.

Vi, det vil si Norsk barnebokinstitutt, IBBY (International Board of Books for Young People) Norge, Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk bibliotekforening barn og unge og Norsk Litteraturfestival, stod bak avstemningen. Vi har nominasjonsrett til ALMA, og i år ville vi bruke denne retten til å la lesernes mening bli hørt.

Les om de seks kandidatene det ble stemt over her.

De to kandidatene som fikk flest stemmer ble sendt inn som norske kandidater til ALMA-prisen for 2020.

Offentliggjøringen av kandidatene skjer torsdag 23. mai kl. 14.00 på Norsk Litteraturfestival
på arrangementet
I Astrid Lindgrens ånd.

Vi ønsker med dette å øke engasjementet rundt en av de aller viktigste internasjonale prisene for barne- og ungdomslitteratur og sørge for at de nominerte kunstnerne og organisasjonene får den oppmerksomheten de fortjener.

Å være nominert til denne prisen er en stor seier i seg selv. Vi håper likevel at en av de norske kandidater skal få gleden av å motta prisen. Det mener vi nemlig de fortjener.

Kontaktpersoner:
Kristin Ørjasæter, Norsk barnebokinstitutt
Ragnild Malfang, IBBY (International Board of Books for Young People) Norge
Taran Bjørnstad, Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU)
Marie Louise Ask Moss, Norsk bibliotekforening barn og unge
Anne-Thea Haavind, Norsk Litteraturfestival

Les mer om ALMA-prisen

Relaterte innlegg