Hopp til innholdet

Girlskate, Magiprøven og Mareritt-butikken stemt frem i Årets bok

Eldrid Johansen og Steffen Sørum på scenen i Nasjonalbibliotekets auditorium 7. mars 2017, da de mottok Kulturdepartementets pris for fagboka Skriv genialt, også illustrert av Ingrid dos Santos. Foto: Niklas R. Lello

Over 300 påmeldte skoleklasser har stemt frem Steffen Sørum og Eldrid Johansens Girlskate som én av vinnerne i lesekonkurransen Årets bok ved Sølvberget i Stavanger.

«Molly vil droppe fotballen, men får ikke lov av foreldrene. Så dukker det opp noen jenter på skateboard, og Molly må ta noen vanskelige valg.«

Slik lyder det i innsalget av bildeboka Girlskate på Gyldendals nettsider. Boka er skrevet av Steffen R. M. Sørum, som er fagleder ved instituttets forfatterutdanning på bachelornivå, og Eldrid Johansen, og er illustrert av Ingrid dos Santos. Alle tre er aktive skatere. Boka ble i fjor lansert med arrangementer flere steder i landet, med både barnebokbad og skating, og er nå kåret til årets bok for 5.-7. klasse.

For 1.-2. klasse er vinneren Den lille mareritt-butikken og den tannløse vampyren av Magdalena Hai, illustrert av Teemu Juhani og oversatt av Oskar Vistdal. Boka er nummer to i rekken om Den lille mareritt-butikken.

Elin Viktoria Unstads bok Magiprøven, som er illustrert av Henry Bronken er stemt frem som årets bok for klassetrinnene 3 og 4. Unstad har tidligere vært nominert til Uprisen for den psykologiske thrilleren Brådypt.

Lesekonkurransen Årets bok arrangeres av Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger, for barneskolene i kommunen. Læreren leser høyt for elevene, og etterpå skal hver elev stemme på den boka de likte best. I år er det rett over 300 påmeldte klasser som skal lese et utvalg bøker før de stemmer frem sin favoritt. Årets bok ble først arrangert i 1999.

Vi gratulerer!

Relaterte innlegg