Hopp til innholdet

Helene Uri til Norsk barnebokinstitutt

Norsk barnebokinstitutt (NBI) har ansatt forfatter Helene Uri som professor i kreativ skriving i en 20% åremålsstilling for 4 år fra 1. august 2017. Uri, som har doktorgrad i språkvitenskap og arbeidet flere år ved Universitetet i Oslo, skal bidra til instituttets kunstneriske utviklingsarbeid og veilede forfatterstudenter.

Norsk barnebokinstitutt er stolte av at vi nå kan styrke den forskningen som reflekterer over forfatteres egen kunstnerisk praksis.

Helene Uri. Foto: Nina Kammersten.

– Jeg gleder meg til både å reflektere over min egen arbeidsmetode og å få anledning til å produsere litteratur. For meg er denne kombinasjonen ny og uventet spennende. Kontakt med studenter er alltid utviklende og morsomt!, sier Helene Uri.

– Vi ser fram til samarbeidet med Helene Uri, hun har vært tilknyttet oss som veileder siden 2008, og vi er glade for å utvide samarbeidet slik at vår profesjonelle skrivekunstkompetanse blir styrket, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt Kristin Ørjasæter.

– Med denne ansettelsen styrker vi både den kunstneriske forskningen og utdanningen i barnelitterær skrivekunst. NBI har tatt nok et viktig skritt mot målet om å bygge opp instituttet som et sted for både kunstnerisk og akademisk refleksjon over barne- og ungdomslitteratur. Det vil komme hele det barnelitterære feltet til gode.

For ytterligere informasjon eller intervjuer, ta kontakt med:
Helene Uri, mobil 951 64 102, e-post: helene_uri@hotmail.com

Kristin Ørjasæter, mobil 416 82 158, e-post: kristin.orjasater@barnebokinstituttet.no

 

Relaterte innlegg