Hopp til innholdet

Høytlesning av nordisk litteratur

Pärlfiskaren
Pärlfiskaren, omslag: Bonnier Carlsen

Nordisk råd inviterer skoler, bibliotek, barnehager og kulturinstitusjoner til å arrangere høytlesning under Nordisk litteraturuke, 15.-21. november.

Kulturuke

Med det ønske om å spre leseglede og fremme nordisk litteratur og den nordiske fortellertradisjonen arrangeres Nordisk litteraturuke i midten av november. i dagene 15.-21. november arrangeres opplesninger, utstillinger, debatter og kulturelle opplevelser på tusentalls bibliotek, skoler og kulturinstitusjoner i hele Norden og Baltikum.

Finsk perle plukket ut

Initiativet består av to hovedarrangementer, en høytlesningsstund for barn og én for voksne. Boka som er valgt ut for barn denne gangen er Pärlfiskaren av Karin Erlandsson. Boka var nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomspris i 2018 fra Finland, og er første del i bokserien Legenden om øyestenen.

I Pärlfiskaren møter vi Miranda, en dyktig perlefisker med en plan: hun skal bli den som finner den myteomspunne øyestenen. Ifølge legenden skal den som finner denne perlen aldri mer lengte etter noe. Et tekstutdrag for høytlesning blir tilgjengelig i oktober for institusjoner som har meldt seg på litteraturuka.

Les mer på Nordisk litteraturukes nettsider

Relaterte innlegg