Hopp til innholdet

Hvorfor skrive om forferdelige ting?

Sinna Mann, bokomslag

Sinna mann (Cappelen Damm, 2002)

Gro Dahle har skrevet bildebøker om temaer som vold og incest. 29. august snakker hun om dette på Deichman Majorstuen under LitteraturOslo.

Under Norsk litteraturfestival på Lillehammer i mai ble det klart at Gro Dahle skulle innstilles som én av to norske nominerte til ALMA-prisen, verdens største barne- og ungdomslitteraturpris. Dahle er nominert fordi hun gjennom en årrekke har skapt litteratur som sprenger grenser ved å ta opp tabubelagte emner.

Torsdag 29. august klokken 18.00 snakker hun om sine bildebøker om vanskelige temaer i et arrangement i samarbeid med litteraturfestivalen LitteraturOslo. Hun tar utgangspunkt i bøkene Sinna Mann (2002), som handler om vold og mishandling i hjemmet og Blekkspruten fra 2016 som tar for seg incest. Hvorfor skrive om slike forferdelige ting? Er det heldig eller uheldig for barn å måtte forholde seg til slikt? Hvorfor bruke bildeboka til å ta opp vanskelige og vonde emner? Hvor mye pedagogikk og psykologi tåler en bildebok? Dette er noen av spørsmålene Dahle vil forsøke å besvare. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Les mer på arrangementets Facebookside.

LitteraturOslo er en uavhengig litteraturfestival som arrangeres i Oslo siste uken i august, og som springer ut av tidligere arrangementer som Norsk-Amerikansk litteraturfestival og The Big O. Festivalen finner sted mellom 27. og 31. august og har arrangementer på Kunstnernes Hus, Nationaltheatret, Nasjonalmuseet og Deichman bibliotek.

Relaterte innlegg