Hopp til innholdet

Verdens bokdag!

st georgDagen som har blitt markert siden 1995, ble innstiftet av UNESCO med formål om å oppmuntre til lesing, utgivelse av bøker og for å sikre forfattere deres opphavsrett. Men dagen har også historisk betydning.

23.april er nemlig det man tror er dødsdagen til Miguel de Cervantes Saavedras og William Shakespeares dødsdag. I tillegg er det dagen katalanerne feirer sin skytshelgen Sankt Georg, der tradisjonen tilsier at kvinner får roser og menn får bøker. Vi får håpe kvinner også kan få bøker nå i vår tid.

Dagen markeres også i Norge

På Deichmanske hovedbibliotek i Oslo blir det bokloppis, mens i det i Lillehammer arrangeres en bokvandring i norsk litterær kanon.

I Kristiansand arrangerer Norsk forfattersentrum et forfattermøte med Mirjam Kristensen , og i Hammerfest kan du gå på biblioteket der de leser «HØYT» hver time fra 11.00-16.00.

I dag deles også den første bokslukerprisen ut! Arrangementet startet 12.00 på Nobels fredssenter.

Du kan også sjekke hva som skjer i ditt nærområde. Og om det ikke skjer noe, kan dagen markeres gjennom å besøke enten en bokhandel, bibliotek eller kanskje bare bokhylla hjemme, for å finne den boka du har tenkt lenge på at du skal lese.

Ha en god bokdag!

 

Relaterte innlegg