Hopp til innholdet

Instituttet styrker den visuelle kompetansen

Alice Lima de Faria er ansatt som førsteamanuensis ved instituttet, og skal undervise og forske innen visuelle og digitale aspekter i barne- og ungdomslitteratur.

Alice Lima de Faria, foto: Billybonkers

– Barne- og ungdomslitteratur er en verbal og visuell uttrykksform derfor er det på høy tid at den faglige virksomheten innen dette feltet blir utøket med visuell kompetanse på høyt nivå, sier instituttets direktør Kristin Ørjasæter. 

For å styrke kompetansen på visuell og digital barnelitteratur har Norsk barnebokinstitutt ansatt forfatter og illustratør Alice Lima de Faria i en 50 prosent stilling. Hun skal bidra til utviklingen av våre utdanninger og kurs, og delta aktivt i instituttets kunstneriske utviklingsarbeid:

– Visuellt berättande, det att berätta en historia genom bilder, är för mej en egen konstform. Denna stillingen ger mig en möjlighet att undervisa i, utforska och utveckla denna konstformen vilket ska bli otroligt roligt och spännande. Det är också ett otroligt hyggelig gäng som jobbar på Norsk barnebokinstitutt som jag glädjer mig till att arbeta vidare med, skriver hun i en kommentar til den nye stillingen.

Lima de Faria har i år vært med på oppstarten av vårt masterstudium i barnelitterær skrivekunst og formidling, og har i den sammenheng arbeidet i en 20 prosent stilling ved instituttet. Hun er forfatter, illustratør og scenograf med en Master of Fine Art fra Högskolan för Design och Konsthantverk ved Göteborgs Universitet. Bokillustrasjonene og bildebøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt og gitt ut i en rekke land. Lima de Faria har også skrevet manus for svensk barne-TV og radio, har scenograferfaring fra teater, TV og spillefilm og har holdt foredrag og kurs om visuell historiefortelling.

Kristin Ørjasæter
Kristin Ørjasæter, foto: Niklas R. Lello

– Alice Lima de Faria er en inspirerende kollega og dyktig underviser. Det har hun allerede demonstrert i den 20 prosent-stillingen hun har hatt hos oss det siste halvåret, sier Kristin Ørjasæter.
– Vi er heldige som nå får en større andel av hennes arbeidskapasitet. Alice Lima de Faria har en utforskende holdning til visuell historiefortelling og er som kunstner dedikert til å skape uttrykk som er interessante for barn og unge. Derfor er vi på hele litteraturens vegne glade for at det er hun som skal komplettere den barne- og ungdomslitterære FoU-virksomheten med visuelt kunstnerisk utviklingsarbeid.

Relaterte innlegg