Hopp til innholdet

Janne-Camilla Lyster ansatt som professor 

  • av
Foto: Bassa Dulo, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter Janne-Camilla Lyster er ansatt som professor i skrivekunst ved Norsk barnebokinstitutt. 

– Jeg har tidligere vært gjestelærer og sensor ved Norsk barnebokinstitutt, og gleder meg til å møte både fagmiljøet og instituttets flotte studenter på fast basis, sier Lyster. Hun starter i stillingen til høsten. 

Bred erfaring

Janne-Camilla Lyster er forfatter, danser og koreograf. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun også tok sin doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid. I doktorgraden utforsker hun hvordan poesi kan fungere som partiturer for dans, og doktorgradsresultatet er også utgitt i bokform: Koreografisk poesi fra 2019. Som forfatter har hun mange utgivelser, inkludert diktsamlinger, romaner, barnebøker, scenetekst og essays. Til høsten kommer hennes andre barnebok, Borte.

Hun har bred erfaring med undervisning innen skapende fag, og er opptatt av tid og rom i både skriving og formidling av tekst. Lyster har også lang erfaring med kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom ulike roller – som stipendiat, programansvarlig for doktorgradsprogram og i egne prosjekter som fagansatt. Disse har ofte vært tverrkunstneriske, i skjæringspunktet mellom poesi, bevegelse, musikk og grafisk design. 

Engasjert og dyktig veileder 

– Janne-Camilla Lyster er en dyktig og engasjert underviser som våre studenter kan glede seg til å få som lærer og veileder. Hennes erfaring, og kompetanse vil styrke vårt kunstneriske utviklingsarbeid, sier Endre Lund Eriksen, avdelingsleder for utdanning og forskning ved Norsk barnebokinstitutt.  

Kunstnerisk utviklingsarbeid er en form for forskning som inkluderer prosessen med å skape kunstneriske verk, selve verkene, og refleksjonen rundt disse. 

– Jeg ser frem til å dykke inn i studentenes arbeid og interesser, og til å bidra med perspektiver på blant annet lyrikk, formidling og kunstnerisk refleksjon – og til å sette tennene i kunstnerisk utviklingsarbeid med litterært fortegn, sier Janne-Camilla Lyster. 

– Janne-Camilla vil være en berikelse for Norsk barnebokinstitutt. Vi ønsker henne hjertelig velkommen som del av kollegiet til høsten, sier direktør Nisrin Maktabi-Barkouki. 

Janne-Camilla Lyster starter i stillingen fra 1.august.

Relaterte innlegg