Hopp til innholdet

Kari Skjønsberg-dagene 2015: På flukt, på vent, på eventyr? Om krig i barne- og ungdomslitteratur

5.-6. mars 2015 arrangeres Kari Skjønsberg-dagene for niende gang. Denne gangen er temaet krig og konferansen har fått tittelen «På flukt, på vent, på eventyr? Om krig i barne- og ungdomslitteratur»; det blir to dager med formidling av barne- og ungdomslitteraturforskning, prisutdeling og forfattermøter.

Sak 6 battle_of_britain_memorial

Foto: Morguefiles free photo

 

Mange ulike sider ved barn og krig i litteraturen tas opp; blant annet selvbiografiske tekster og dagbøker, krigen som motiv i ulike sjangrer, barnelitteraturproduksjon under okkupasjonen av Norge, og krigsmotivet i japansk barnelitteratur. Forelesere blir Anna Karlskov Skyggebjerg, Jakob Lothe, Einar Økland, Anne Kristin Lande, Tonje Vold, Anne Thelle og Kjersti Lersbryggen Mørk. Det blir opplesing ved Marianne Kaurin og samtale med Helga Flatland.

Kari Skjønsberg-dagene foregår i Nasjonalbibliotekets auditorium. Dagene er et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket, Høgskolen i Oslo og Akershus og Norsk barnebokinstitutt. Programkomiteen har bestått av Anne Kristin Lande, NB, Åse Kristine Tveit, HiOA, og Birgitte Eek, NBI.
 

Fullstendig program og påmeldingsinformasjon kommer i januar.

Arrangementet er gratis. Sett av dagene i kalenderen!

Les mer om Kari Skjønsberg

NBI-stipendet
 

Relaterte innlegg