Hopp til innholdet

Kulturytringer fra instituttets ansatte

Fra programlanseringen til Kulturytring 25. april, foto: Hana Sukman / Kulturytring

19.–21. juni ble Kulturytring, kulturlivets svar på Arendalsuka, arrangert for andre gang, og instituttet var til stede.

Leselyststrategi

Hvilke spørsmål og forslag har elever på mellomtrinnet, ungdomsskolen og videregående skole til en ny leselyststrategi? Instituttet var medarrangør for programposten Leselyststrategi: hva mener barn og unge? der Leo Stub Køber og Silje Visnes Ståhlbrand fra Oslo katedralskole møtte statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Kjetil Vevle, og saksordfører for Bokloven, Torstein Tvedt Solberg, til samtale kl. 12.30, tirsdag 20. juni på Portalen utescene.

Litteratur i feeden

Hva slags virkning har fenomener som BookTok og Bookstagram, og unge som stiller nye krav til litteraturen, på en ellers konservativ bokbransje? Kulturdirektoratet arrangerte en samtale om dette 20. juni kl. 16.30. Instituttets Veronica Salinas møtte Ingeborg Volan fra Bokklubben og Kulturdirektoratets Marcus Zackrisson til samtale. Samtalen ble ledet av Selma Benmalek. Samtalen Nye digitale plattformer og brukere av litteratur, og fant sted på Union hovedscene.

Hva føler du nå?

Litt senere denne tirsdagen deltok Ayse Koca fra instituttet i en samtalen Kulturell debrief: hva føler du nå? som oppsummerte programmet for dagen. Panelet så på hva som hadde inspirert, eller provosert i dagens program, og forsøkte å identifiseredagens overraskelse og skuffelse, for å se hva kan vi ta med oss videre i livet etter Kulturytring. Samtalen ble ledet av Hege Breen Bakken fra Drammens Tidende på Drammen kulturhus.

Kulturytring arrangeres i Drammen hvert valgår, og skal samle hele det norske kulturlivet i samtaler og debatt om kunst- og kulturpolitikk, og fungere som en kunnskapsarena. Les mer om Kulturytring her.

Relaterte innlegg