Hopp til innholdet

Kva skal vi leve av etter boka?

Øystein Espe Bae
Øystein Espe Bae er faglig leder for Nettstudiet
i samtidslitteratur for barn og unge

– Det er eit ømtålig spørsmål, eg forstår det. Papirbøker er jo faktisk ekstremt verneverdige som konsept, og heile systemet er jo rigga etter papirbokparadigmet, skriver Øystein Espe Bae om i en kronikk på Persikop.no.

Lat oss berre punktere den slappe ballongen før den blir ei livsløgn: Nesten ingen barn og unge opplever lenger papirboka som eit interessant eller estetisk givande medium. Truleg kjem denne utviklinga til å forsterke seg. Om nokre år er det kanskje berre pliktlesinga igjen.

Øystein Espe Bae

Bae er også aktuell med en podkastsamtale på programmet til årets Se og les-konferanse ved Bergen offentlige bibliotek. Samtalen mellom Bae, Mathias Jørgensen fra VGs avdeling Z og forfatter Lena Lindgren handler om nettopp dette temaet, og har fått tittelen «Hva skjer med oppmerksomheten vår når den styres av algoritmer og stadige avbrudd?». Podkasten er tilgjengelig for påmeldte til konferansen.

Øystein Espe Bae er ansatt ved Norsk barnebokinstitutt som leder for Nettstudiet i samtidslitteratur for barn og unge, som har nytt opptak denne våren.

Du kan lese hele kronikken til Øystein Espe Bae på Periskop.no

Relaterte innlegg