Hopp til innholdet

Mahmona Khan til UP 2.0

Mahmona Kahn, foto: Aschehoug

Tidligere student ved vår forfatterutdanning, Mahmona Kahn har blitt plukket ut til å delta i et ekslusivt utviklingsprogram mot underrepresentasjon i norsk film.

Mahmona Kahn har gjort seg bemerket det siste tiåret, i både bokform og på skjerm. Ikke minst som debutant med ungdomsthrilleren Skitten snø i 2011. Skitten snø ble også adaptert til TV-serieformatet i 2019, og serien fik god mottakelse.

Norsk filminstitutt, Talent Norge og Norsk Tipping står bak UP 2.0. Utviklingsprogrammet retter seg mot regissører, manusforfattere og produsenter fra underrepresenterte grupper i norsk film. Gjennom halvannet år vil programmet gjennom å fokusere på deltakerenes individuelle kreative prosesser bidra til å endre underrepresentasjon av i norsk film. Programmet har tatt inn deltakere som ønsker å jobbe med langfilm- og serieformat.

Det er i alt tatt opp tolv deltakere, og i tillegg til Kahn er disse Elle Márjá EiraAdel Khan Farooq, Renée Hansen MlodyszewskiMohamed Jabaly, Khalid MaimouniSara Margrethe OskalEgil PedersenElisa Fernanda PirirKaveh TehraniNatasa Urban og Brwa Vahabpour.

Relaterte innlegg