Hopp til innholdet

Wegelius på Norsk litteraturfestival i mai

Kom og møt prisvinneren Jakob Wegelius, «den beste av de beste» i følge Nordisk råd.

jakob_wegeliusI mai er det nok en gang tid for litteraturfestival på Lillehammer og NBI er med. I festivalens program finner man posten «Den beste av de beste», som festivalen arrangerer i samarbeid med NBI. Her får du møte fjorårets vinner av Nordisk råd barne- og ungdomslitteraturpris, Jakob Wegelius, som vant med boken Mördarens apa. Boken er en barneroman som i følge juryen «fullbyrdes av de detaljerte portrettene og vignettene samt kartene der vi kan følge Sally Jones’ eventyr». Boken er også en frittstående oppfølger til boken Legenden om Sally Jones, som vant August-prisen for beste barne- og ungdomsbok i 2008. Denne er oversatt til norsk.

Jakob Wegelius debuterte i 1994 med Spionene i Åreborg, og har siden det skrevet seks bøker til og fått fem litteraturpriser. Wegelius er også illustratør og tegner selv til sine bøker.

Torstein Bugge Høverstad leder samtalen med Wegelius. Høverstad har oversatt kjente bøker som Harry Potter og Ringenes Herre, og jobber også som gjendikter, lyriker og oppleser.

Arrangementet foregår på Galleri Zink, onsdag 25. mai, kl.15.00.

Relaterte innlegg