Hopp til innholdet

NBU-prisen til Leser søker bok

Et innlegg delt av NBU (@nbuforfattere)


29. september avholdt Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) sin 70-årsfeiring, og delte samtidig ut årets NBU-pris. Årets pris gikk til foreningen Leser søker bok. Daglig leder, Liv Gulbrandsen mottok prisen, og var kuriøst nok også konferansier på arrangementet – overraskelsen var stor.

NBU-prisen for 2017 gikk til Leser søker bok, er en forening som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker. De sørger for tilrettelagte bøker gjennom utviklingsstøtte til forfattere, illustratører og forlag som utgir bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne. Leser søker bok jobber for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lett tilgjengelige. De samarbeider med bibliotekene, og gjennom Bok til alle-nettverket organiserer de over 1 000 leseombud, som tilbyr høytlesning til de som ikke selv kan lese.

Litteratur for alle

I begrunnelsen for tildelingen vektlegger NBU at Leser søker bok konsentrerer seg om leserne, og at det er en forening som arbeider for alle lesere, og spesielt de som opplever bøker og tekst som vanskelig og utilgjengelig. Foreningen sier at litteraturen er for alle, uansett bakgrunn. De viser at litteraturen er relevant, og det finnes en fortelling der ute for alle.

Prisverdig arbeid

NBU-prisen ble opprettet i 1988, og tildeles en person eller institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge.  Prisen er et kunstverk, ofte av en barnebokillustratør.

Les også Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere fyller sytti

 

Relaterte innlegg