Hopp til innholdet

Nina Aalstad ansatt som høyskolelektor

  • av
Foto: Bassa Dulo, Norsk barnebokinstitutt

Nina Aalstad (f. 1981) begynner i august i en ny stilling som høyskolelektor på Norsk barnebokinstitutt, tilknyttet nettstudiet i Samtidslitteratur for barn og unge. 

Aalstad kommer med en bred bakgrunn fra undervisning og formidling, og med tydelig kompetanse innen barne- og ungdomslitteratur. Hun skal sammen med faglig leder for utdanningen Øystein Espe Bae, videreutvikle kvalitet og relevans på det som på ti år har blitt en viktig videreutdanning innen barne- og ungdomslitteratur og formidling. 

-Ser veldig fram til å møte studentene

Aalstad er ivrig etter å komme i gang: 

-Jeg elsker å jobbe med formidling av barne- og ungdomslitteratur, og å lære bort det jeg kan til andre, så jeg ser veldig fram til å jobbe med Øystein og alle de andre dyktige ansatte på NBI fra august. 

-For meg handler god formidling og økt leselyst ofte om tilgjengelighet og tilgjengeliggjøring. Det er viktig for meg å være tydelig til stede som underviser, uansett om det er i et klasserom eller på nett. Jeg ser fram til å møte studentene og vise dem ulike typer formidling og utforske de mulighetene som finnes for å skape god leselyst for barn og unge sammen med dem. 

-Lover godt for framtiden

Faglig leder Øystein Espe Bae er strålende fornøyd med å ha fått med Aalstad på laget:

-Vi er i en ekspansiv fase for tiden, og legger ned et betydelig arbeid denne våren for å fornye og revidere studiet slik at det skal bli mest mulig fleksibelt og relevant for den enkelte student ved studiestart i august. At vi har klart å få med oss Nina inn i denne fornyelsesprosessen, er et veldig positivt frampek, og lover veldig godt for framtiden.

-Nina kommer med en interessant bakgrunn og en passende kompetanseprofil, sett i lys av studiets egenart. Hun forstår godt studentenes behov for kompetanseheving, hvor skoen trykker. Hun har godt innblikk i de siste tendensene i samtidslitteraturen, og forstår de individuelle suksessfaktorene bak en vellykket formidlingsøkt. Med hennes kunnskaper om litteratur, lesing og formidling, og ferdigheter i å lære bort, tror jeg dette blir veldig bra.

-Innovativ formidlingskompetanse

Aalstad har utmerket seg allerede i 2011 som en nyskapende entreprenør gjennom å stable på beina formidlingsprosjektet Ubok, et prosjekt som etter noen år uten driftsmidler den siste tiden igjen har fått nytt liv, og som Aalstad skal fortsette å drive parallelt med undervisningsstillingen hos NBI.

-Ninas erfaringer med Ubok er en klar styrke for fagmiljøet på instituttet, og vi ser fram til å dra veksler på hennes innovative, digitale kompetanse og målgruppeinnsikt til nye formål her hos oss, sier Espe Bae.

 Aalstad er foreløpig ansatt i en 50% stilling fram til sommeren 2025, med muligheter for forlengelse

Søk studieplass nå

Samtidslitteratur for barn og unge, nettbasert videreutdanning for formidlere ønsker nye søkere velkommen for studiestart 19. august, og mottar løpende søknader. Søk studieplass på Samtidslitteratur for barn og unge her.

Relaterte innlegg