Hopp til innholdet

Nordisk barnebokkonferanse med krise på programmet

Kristina Aamand, Anne Mia Steno og Søren Fanø i samtale under NBBK 2019, foto: Niklas R. Lello

Programmet for neste års Nordisk barnebokkonferanse (NBBK) er nå offentliggjort. Konferansen arrangeres 6.–8. februar 2023, og har krise som tema.

Det ble i sommer kjent at femte utgave av Nordisk barnebokkonferanse skulle omhandle kriser i ulike former, men også håp. Krig, klima og korona i tillegg til demokrati og barns lesing – hvordan takler litteraturen kriser i samtiden?

På programmet, som nå er offentliggjort, finner i innslag som «Forfattere og illustratører på speed-date», «Finnes det håp for den nordiske språkforståelsen», et innslag om andre verdenskrig, noen samtaler om kriser i tegneserieformat og flere programposter rundt lesing, for å nevne noe. Steffen Sørum, leder for forfatterutdanningen vår på bachelornivå, leder en samtale om fremtiden til forfatteryrket, intet mindre, i samarbeid med instituttet. Sørum sitter også i programrådet for konferansen.

Elin Hansson, som tidligere har studert på nevnte forfatterutdanning, og som nå er masterstudent ved instituttet, deltar også på to programposter. Utpå kvelden mandag 6. februar leser hun fra egne tekster på arrangementet «Barnebøker og børst», og onsdag den 8. representerer hun IBBY når hun forteller om gode nordiske bøker om håp og krise som har kommet ut siden forrige konferanse.

Hele programmet finner du her

Relaterte innlegg