Hopp til innholdet

Nordisk råds priser deles ut 29. oktober

Gunilla Bergström overrakte prisen til Niels Jákup Thomsen i Den norske opera og ballet 30. oktober 2018.  foto: Niklas R. Lello

Karen Anne Buljo, Krisitn Roskifte og Eli Hovdenak er blant de nominerte når vinneren av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris offentliggjøres 29. oktober.

I fjor ble  Bárður Oskarsson fra Færøyene den sjette som vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Prisen ble delt ut av Gunilla Berström i Den norske opera og ballett i Oslo under en prisgalla den 30. oktober i fjor, og forlegger Niels Jákup Thomsen mottok prisen på vegne av forfatteren. I år deles prisen ut i Stockholm den 29. oktober, i forbindelse med Nordisk råds sesjon. Vinneren mottar i tillegg til en statuett 350 000 danske kroner.

Karen Anne Buljo fra det samiske språkområdet som er nominert med diktsamlingen Šiellaspeajal («Ikonene i speilet», Davvi Girji, 2017),  og fra Norge er Kristin Roskifte nominert med bildeboken Alle sammen teller (Magikon 2018) og Eli Hovdenak med bildeboken Det var ikke en busk (Ena 2018).

Buljo, Hovdenak og Roskifte nominert til Nordisk råds pris

Den norske forfatteren Håkon Øvreås og illustratøren Øyvind Torseter er foreløpig de eneste norske mottakere av prisen, som ble delt ut for første gang i 2013. De vant prisen i 2014 for boka Brune, om Rune som blir til superhelten Brune på natten.

Relaterte innlegg