Hopp til innholdet

Norsk barnelitteratur i Berlin

Samtale mellom Stian Hole og Gry Moursund i Berlin, foto: Niklas R. Lello

Samtale mellom Stian Hole og Gry Moursund i Berlin, foto: Niklas R. Lello

Opptakten til Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt startet onsdag 23. januar med et barnelitterært arrangement i Berlin.

Utstilling i foajéen på felleshuset ved de nordiske ambassadene, foto: Niklas R. Lello

Et femtitalls mennesker var samlet i auditoriet ved felleshuset ved de nordiske ambassadene i Berlin for å høre om norsk barnelitteratur. I samarbeid med Den norske ambassaden, Norla og Internationale Jugendbibliothek avholdt instituttet et arrangement om norsk barne- og ungdomslitteratur. I tillegg er det satt opp en utstilling med norske illustratører i foajéen.

Arrangementet startet med en samtale mellom journalist og forfatter Ute Wegmann og de norske illustratørene Stian Hole og Gry Moursund. De to illustratørene jobber med svært ulike uttrykk, men har likevel mye til felles. Begge har gjort suksess i Tyskland med oversatte bøker, Hole med blant annet bøkene om Garmann og Annas Himmel, og Moursund med serien om Bukkene bruse med forfatter Bjørn F. Rørvik.

Etter dette ledet Wegmann en samtale med Ines Galling fra Internationale Jugendbibliothek i Munchen, Sverre Hennmo, forfatter og forlagssjef i Aschehoug og direktør ved Norsk barnebokinstitutt, Kristin Ørjasæter. De var innom temaer som kriterier for å utgi oversatte bøker i Norge, barns perspektiv og barn som lesere, norsk litteraturpolitikk og Norsk barnebokinstitutts planer om å etablere en masterutdanning i skrivekunst.

Ute Wegmann ledet samtalene i Berlin, foto: Niklas R. Lello


I media:

Relaterte innlegg