Hopp til innholdet

Nytt styre i Norsk barnebokinstitutt

Arild Grande, foto: Virke
Styreleder i Norsk barnebokinstitutt, Arild Grande, foto: Virke

Instituttets styre har fått flere nye medlemmer denne våren, og Arild Grande er ny styreleder.

Ny styreleder

Arild Grande har vært stortingsrepresentant i perioden 2005 til 2021. Han har også vært mediepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Grande har særlig vært opptatt av medie- og kulturpolitikk og har spilt en sentral rolle i arbeidet med endringen av NRK-lisensen. I tillegg til sin politiske karriere har han hatt flere administrative verv og tillitsverv. Han har blant annet vært medlem av kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene fra 2006 til 2009, og han var leder for Mannspanelet i 2007–2008. Siden 2021 har han vært prosjektleder i Produsentforeningen i Virke.

Norsk barnebokinstitutts styre

Styret består i tillegg til styreleder av sju styremedlemmer hvorav ett er valgt av de ansatte og ett er valgt av instituttets studenter.

Arild Grande

Arild Grande

Styreleder

Tidligere politiker (Ap) og medlem av Familie- og kultur­komiteen på Stor­tinget, nå myndighets­kontakt i Virke. Organist.

Foto: Virke

Arild Grande

Sunniva Sunde Krogseth

Styremedlem

Er utdannet ved Kunst­­høgskolen i Oslo (BA) og Konst­­fack i Stock­­holm (MFA). Hun bok­­debuterte i 2020 med Natur­­instruksjoner, en poetisk bilde­­bok for voksne. Naturen er en gjennom­­gående tematikk i hennes arbeid. Hun har mottatt flere priser for illustrasjonene sine og fikk NBUs debutant­­pris, Troll­­krittet, for barne­­boken Natt­­svermerne. Sammen med for­fatter Ingrid Z Aanestad er hun nominert til Nordisk råds litteratur­­pris for barne- og ungdoms­bøker for boken Berre mor og Ellinor.

Foto: Johanne Nyborg

Arild Grande

Taran L. Bjørnstad

Styremedlem

Forfatter. Utdannet medie­­viter (Cand. Polit.UiO) og har arbeidet som medie­­forsker og analytiker. Var forenings­­leder i NBU (Norske Barne- og Ungdoms­­bok­­forfat­tere) fra 2017-2021. Styr­e­medlem fra 2022

Foto: Adrian Nielsen, NORLA

Arild Grande

Tony Sandset

Styremedlem

Jobber som Forsker ved Medisinsk Fakultet der han også er leder for Likestilling- og Mangfoldsutvalget. Han er også nestleder i styret til Minotenk. 

Foto: Malin Westermann, Minotenk

Arild Grande

Aina Lian Flem

Styremedlem

Pensjonert første­lektor i sosialt arbeid fortsatt til­knyttet NTNU. Har særlig fokus på kritiske perspektiver i møte med ut­fordringer i et mang­foldig samfunn. Dessuten lang erfaring fra inter­nasjonalt samarbeid gjennom oppdrag og styre­verv.

Arild Grande

Ole Ivar Burås Storø

Styremedlem

Kommer fra Bjerkvik i Nordland og jobber til daglig i Foreningen !les. Sitter i program­rådet til Appelisina lit­teratur­festival og juryen til Riks­måls­forbundets barne- og ungdoms­bok­pris. Har vært hoved­styre­medlem i Norsk Bibliotek­forening 2014-2022 og ledet Litteratur­politisk utvalg i foreningen. Har også vært jury­medlem i Hav­manns­prisen 2018-2020.

Foto: Naomi Garseth

Arild Grande

Hanna Elise Vrålstad Brodshaug

Styremedlem, studentvalgt

Har en bachelor i bibliotek og informasjonsvitenskap, samt gått på forfatterstudiet i Bø. Er også med i styret til Oslostudentenes syklubb og jobber som museumsvert på Eidsvoll Bygdetun.

Arild Grande

Steffen R. M. Sørum

Styremedlem, ansattvalgt

Fagleder for forfatter­utdan­ningen på bachelor­nivå, forfat­ter og første­amanuensis i skrive­kunst. Sørum har jobbet i forlags­bransjen i 16 år, som forlags­redaktør for barne- og ungdoms­litteratur. Han debuterte i 2000 med romanen Du elsker meg og har siden gitt ut en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne. For boken Skriv genialt!, som han skrev sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos, fikk Sørum Kultur­departementets pris for beste fagbok i 2016.

Foto: Niklas R. Lello

Relaterte innlegg

Stikkord: