Hopp til innholdet

Podkast: masterstudenter lagde bildebok sammen

I denne siste episode av vår podkast, Barnebokprat, forteller Åse Ombustvedt og Hilde Hodnefjeld om hvordan det er å ta masterutdanning i voksen alder.

Hva får to erfarne forfattere til å gå løs på en masterutdanning i voksen alder? Hadde de i det hele tatt noe å lære? Og hvordan har de jobba fram denne kritikerroste barneboka, «Elg i soloppgang»?

Ombustvedt og Hodnefjeld møttes på masterstudiet i skrivekunst for barn og unge ved Norsk barnebokinstitutt i 2020 og har sammen laget en bildebok om en elg, ikke i solnedgang, men i soloppgang. Det førte til terningkast 6 i VG og nominasjon til Kritikerprisen.

Du kan høre episoden her, og du finner den ellers der du vanligvis hører podkast.

Åse Ombustvedt (f. 1963) er forfatter og lærer, og hadde utgitt fem bøker før hun ble masterstudent. Hun debuterte med Maja og Mørket i 1995. I 2019 kom en knyttneve av en bok, Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?. Et fortellende dikt, illustrert av Marianne Gretteberg Engedal, også kjent som Skinkeape. Ring hvis det er noe (2021) er i samme sjanger, illustrert av Inga Sætre.

Hilde Hodnefjeld (f. 1966) er utdanna illustratør og forfatter. Hun har illustrert en rekke bøker i tillegg til å skrive og illustrere egne. Blant dem Bonsai skrevet av Simon Stranger, som hun mottok Kulturdepartementets illustrasjonspris for i 2019. Hun fikk også Kulturdepartementets bildebokpris og Kritikerprisen for Uppsa, som kom i 2021. Hun har tidligere også gått på vår forfatterutdanning på bachelornivå, og debuterte i 2009 med barneboken Kakesamleren.

Programleder for episoden er Endre Lund Eriksen. Han er forfatter, regissør, dramatiker og fagleder for vår masterutdanning i skrivekunst.

Episoden er produsert av Bassa Dulo fra Norsk barnebokinstitutt og redigert av Eivind Rutle i Brillefilm

Her kan du lese mer om podkasten Barnebokprat.

Relaterte innlegg