Hopp til innholdet

Podkast om barnefortellingens rolle i fattigdomsbekjempelse

Ane Aamodt og Ayse Koca

Sammen med Redd Barna, har vi spilt inn en episode av Barnebokprat om familiefattigdom og litterære fortellinger.

I denne episoden snakker Ayse Koca med Ane Aamodt om hvordan fattigdom i dagens Norge kommer til uttrykk, i virkeligheten og i barnelitteraturen. Hva betyr det for et barn å vokse opp i en familie med lite penger? Vi snakker om barnas hverdag og fremtid, og hva barnelitteraturen kan bidra med i fattigdomsbekjempelsen, med eksempler fra litteratur som inngår i Bærekraftsbiblioteket.

Ane Aamodt er kampanjeleder i Redd Barna, og jobber med å sette familiefattigdom på dagsorden. Ayse Koca jobber ved instituttet, og er leder for Bærekraftsbiblioteket, et litteraturopplegg som inviterer barn og unge i alderen 6-15 år til gode og varierte leseopplevelser og en konstruktiv forståelse av FNs bærekraftsmål. 

 Bøkene vi nevner i episoden: 

  • Amahl Pellegrino: Fotballproff mot alle odds av Karianne Braathen
  • Blå flaggermus av Harald Nortun
  • Sangen om en brukket nese av Arne Svingen
  • Vinden og kattane av Rønnaug Kleiva 

I episoden nevner vi også en reklamefilm om fotballdrømmen, laget av Redd Barna. Den finner du deres nettsider, sammen med mer informasjon om noe av arbeidet de gjør. Brosjyren «Familieattigdom i Norge – utfordringer og politiske tiltak» er gratis og tilgjengelig i PDF-format på deres nettsider. 

Sammen med Redd barna inviterer vi også 5. desember til en kveld der du får høre fra forfattere som på hver sin måte setter ord på hvordan fattigdom ser ut for barna.

Relaterte innlegg