Hopp til innholdet

Klart for Nordisk barnebok-konferanse i Stavanger 6.-8. februar

Konferansen er nå fulltegnet, og 300 illustratører, forfattere, formidlere, fagpersoner, mediefolk og andre med tilknytning til det nordiske barne- og ungdomslitteraturfeltet skal innta byen i vest. Med Den visuelle vendingen som tema er illustrasjon, bildebøker og tegneserier sentralt i programmet, som også rommer store navn som Meg Rosoff, Ulf Stark, Janne Teller og Stian Hole. Det blir presentasjon av spennende forsknings- og formidlingsprosjekter på barnebokfeltet, opplesninger, og samtale om tv-mediets muligheter.

Se det fullstendige programmet

Foto: Sølvberget Stavanger Kulturhus

Spennende utstillinger

Mandag 6. februar åpner utstillingen Into the Wind – children’s book illustrations from the Nordic countries i Sølvberget galleri, som viser barnebokillustrasjoner fra totalt 17 illustratører fra alle de nordiske landene. Grafill Stavanger åpner også utstilling med lokale barnebokillustratører i Studio 17 tirsdag 7. februar, og 14. januar åpnet illustratøren Inger Lise Belsvik jubileumsutstilling på Kinokino i Sandnes med 25 inviterte illustratører.

Skoleklasser får møte populære barneboksforfattere på bibliotek i distriktet, og barnehager og småbarnefamiler kan bli med inn i kunstinstallasjonen Äskil äter träd, basert på bildeboken av Per Gustavsson og Åsa Lind, som også vises i Sølvberget galleri.

Nordisk barnebokkonferanse ble arrangert for første gang på Sølvberget, Stavanger bibliotek 2. – 4. februar 2015. Målet var å etablere en biennal møteplass for den barnelitterære bransjen i Norden, og skape en felles nordisk plattform for kompetanseheving, inspirasjon og økt samarbeid på tvers av landegrensene.

Kilde: Sølvberget Stavanger Kulturhus


 

 

Relaterte innlegg