Hopp til innholdet

Se og les 2020

Se og les 2018
Bjørn Arild Ersland, Bjørn Sortland, Endre Lund Eriksen og Synne Lea i lystig lag under Se og les-konferansen i 2018, foto: Niklas R. Lello

Se og Les barne- og ungdomslitteraturkonferanse 2020 finner sted i Bergen 11. og 12 februar, og tema for konferansen er uro.

Konferansen arrangeres annenhvert år av Bergen offentlige bibliotek, og er en fagkonferanse for alle som er opptatt av barn, unge og lesning. Arrangøren har som mål å utfordre og utforske, gi påfyll og gode møter med litteratur, skapere og formidlere.

Hovedprogrammet finner sted 11. og 12. februar 2020, og består av et variert faglig innhold delt mellom fellessesjoner, hvor alle kan delta, og parallellsesjoner, der man velger mellom ulike poster som foregår parallelt. Instituttet er representert i flere av programpostene:

  • Mina Lystad og Steffen R. M. Sørum fremfører hvert sitt essay med tittelen Uro mellom kl 10.00 og 10.30 på tirsdagen.
  • Bjørn Sortland skal samtale med serieskaperne Kjersti Wøien Håland,  og Thomas Seeberg Torjesen, forfattere av henholdsvis Lovleg og ZombieLars, tirsdag kl. 11.35
  • Hannah Aukland, PhD-stipendiat ved OsloMet og mottaker av NBI-stipendet i 2018 forteller om visuelle fortellerteknikker i Shaun Tans bildebøker, tirsdag nøyaktig klokka 14.16.
  • På onsdagen kl. 11.10 snakker Bjørn Sortland med Tyra T. Tronstad og Ragnar Aalbu om dyrene i deres bøker.
  • Kari Skjønsbergs pris, Norges eneste barnelitterære forskningspris, deles ut kl 11.50 samme dag.
  • Game on: Steffen R. M. Sørum i samtale med sin sønn, Mats Jonsbu Sørum, som er profesjonell e-sportutøver kl. 13.20 på onsdagen.

Foreningen !les arrangerer dessuten et forseminar mandag 10. februar om sakprosa for unge lesere, der de spør :

Hvorfor er det viktig at unge leser sakprosa? 
Hvordan kan vi best formidle sakprosa, og jobbe mer aktivt med litteraturen i klasserommet?
Hvilke sakprosautgivelser kan fungere for unge lesere?

På talerlista finner vi Nina Goga, som er professor i barnelitteratur ved Høgskulen på Vestlandet, og ansvarlig for masterstudiet i barne- og ungdomslitteratur og litteraturkritiker Guri Fjeldberg. Fra Foreningen !les stiller prosjektleder og informasjonsansvarlig Ole Ivar Burås Storø og prosjektleder Hilde Slåtto som også er litteraturkritiker i Vårt land.

Øystein Espe Bae, som er faglig leder for vårt nettstudium i samtidslitteratur, har sittet i programkomiteen sammen med A. Audhild Solberg (NBU), Bjørn Arild Ersland, Widar Aspeli og Margrete Rasmussen.

Relaterte innlegg