Hopp til innholdet

Se og Les-konferansen 2024

Bjørn Sortland og Endre Lund Eriksen i en panelsamtale under Se og les i 2018, foto: Niklas R. Lello
Endre Lund Eriksen i en panelsamtale med Bjørn Sortland, Synne Lea og Bjørn Arild Ersland under Se og les i 2018, foto: Niklas R. Lello

Hva skaper gnister i litteraturen, i formidlingen og hos leseren, spør biblioteket i Bergen når de inviterer til Se og les-konferansen 12.–14. februar.

Lydbølge i litteraturen

På programmet finner også flere navn fra instituttet. 13. februar kl. 14.15 undersøker forfatter Arne Svingen og Norsk barnebokinstitutts Endre Lund Eriksen hvordan et stadig mer audiovisuelt litteraturtilbud påvirker skrivingen. I programposten Hva skjer med skrivingen når lyd og bilde dominerer i markedet? stiller de spørsmål som: Hvordan påvirker lydbok-bølgen måten vi skriver bøker på? Risikerer vi å miste leserne når tegneserier og illustrerte bøker er så dominerende i markedet? Gjør redselen for at vi ikke skal klare å holde på de unge lesernes oppmerksomhet at vi skriver mer actiondrevet?

Eriksen deltar også i en panelsamtale om sakprosa cirka et døgn senere, kl. 13.20 den 14. februar, sammen med Anne-Stefi Teigland og Mari Hopland under ledelse av Barnebokkritikk.no-redaktør Ingvild Bræin.

Ondskap og debutantkamp

Kjersti Lersbryggen Mørk er doktorgradsstipendiat ved Norsk barnebokinstitutt, og jobber med avhandlingen Vitnesbyrd om ondskap – barnelitteratur for vår tid? Onsdag 14. februar kl. 9.35 holder hun foredraget Fortelle eller fortie? Barnelitteratur om ondskap, der hun snakker om hvordan nyere litteratur utfordrer en lang tradisjon for at boka ikke må skremme eller ta håpet fra de unge leserne.

«Bli med på en annerledes formidling der du blir kjent med noen av årets friskeste debutanter på en ny måte», skriver konferansen om en programpost der du møter tidligere studenter på våre forfatterutdanninger, Heidi Marie Vestreim og Håkon Marcus samt Kjersti Synneva Moen og Ragnhild Holmås i en «Debutantkamp» ledet av Adele Lærum Duus og Oda Johnsen Longvanes.

Norsk barnebokinstitutt er en av samarbeidspartnerne til konferansen, som arrangeres hvert andre år i Bergen, og Øystein Espe Bae, fagleder for vårt nettstudium i samtidslitteratur for barn og unge, sitter i konferansens programråd.

Du finner fullt program og mer informasjon om Se og les her.

Relaterte innlegg