Hopp til innholdet

Seminar om mangfoldig barnelitteratur i Berlin

Illustrasjon
Illustrasjon: Goethe-Institut/ Warda Ahmed

Seminaret Off the page vil diskutere og fremme mangfold i bokmarkedets strukturer. Ayse Koca skal snakke om hvordan rekruttering kan bidra til mangfold.

30. november deltar Ayse Koca fra Norsk barnebokinstitutt på seminaret Off the page. Fostering diversity in children’s book publishing i Berlin. Målet er å diskutere og fremme økt mangfold i strukturene og hos aktørene i barnebokmarkedet, ved å snakke med personer fra utdanning til skriving og illustrasjon, og fra forleggeri til formidling i skole og bibliotek.

Blant talerne finner vi Ayse Koca, fra Norsk barnebokinstitutt, som skal snakke om hvordan rekruttering kan brukes til å fremme mangfoldig litteratur for barn og unge.

Seminaret finner sted 30. november kl. 9.00-17.00, og vil også bli strømmet.

Speiler litteraturen for barn og unge i Nord-Europa de mangfoldige samfunnene vi lever i, eller gjør den en økende andel unge usynlig? Dette er noe av det prosjektet DRIN (Diversity, Representation, Inclusion, Norm critique) forsøker å finne ut av. Prosjektet ledes av det finske Goethe-instituttet i samarbeid med en rekke partnerorganisasjoner. Norsk barnebokinstitutt er en av disse.

Relaterte innlegg