Hopp til innholdet

Søk stipend for formidling av Bærekraftsbiblioteket

Forfattersentrum utlyser nå stipender for formidlingsopplegg i Den kulturelle skolesekken knyttet til Bærekraftsbiblioteket. Søk innen 5. mars.

Bærekraft til barn

Bærekraftsbiblioteket er en norsk versjon av FNs Sustainable Development Goals Book Club, og er tilpasset barn i alderen 6-12 år. Det består av barnelitterære boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene, og tilbyr deltakerne en litterær og samtalebasert forståelse av verdens felles arbeidsplan.  Norsk barnebokinstiutt er sekretariat for Bærekraftsbilioteket, som er er et samarbeid mellom flere aktører på feltet. Du finner det på FN-sambandets undervisningssider.

Norsk forfattersentrum utlyser nå flere stipender for å utvikle DKS-produksjoner som skal knyttes til bærekraftsmålene. Ressursene som er utviklet i tilknytning til Bærekraftsbiblioteket kan benyttes i produksjonen og i videre arbeid på skolene.

Til forfattere og formidlere

Stipendene vil gå til forfattere og formidlere som ønsker å bidra til utvikling av produksjoner for litteraturformidling. Dette kan være forfattere av bøker i Bærekraftsbiblioteket, men det åpnes også for forfattere og formidlere som på selvstendig grunnlag ønsker å bidra til utviklingen av formidlingsopplegg. Prosjektene skal åpne Bærekraftsbiblioteket for leserne og publikum.

Du kan lese mer om og søke på stipendene på Norsk forfattersentrum sine nettsider

Les mer om bærekraftsbiblioteket

Relaterte innlegg