Hopp til innholdet

Steffen R.M. Sørum blir ny leder av forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt

 

Norsk barnebokinstitutt har ansatt Steffen R.M. Sørum som ny leder for utdanningen i skrivekunst og litteraturformidling. Sørum kommer fra en redaktørstilling hos forlaget Cappelen Damm, der han har vært i 16 år.

– Norsk barnebokinstitutt er glade for at det er Steffen R.M. Sørum som blir med oss i videreføringen av vår utdanning i skrivekunst og litteraturformidling når utdanningens nåværende leder Dag Larsen trekker seg tilbake sommeren 2019, sier direktør for Norsk barnebokinstitutt, Kristin Ørjasæter.

Steffen R.M. Sørum. Foto: Aschehoug.

Som forfatter har Steffen R.M. Sørum selv bakgrunn fra skrivekunstutdanning. Før han debuterte var han elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Senere har han utgitt 3 romaner for voksne, 3 for ungdom, og 12 barnebøker i forskjellige sjangre.

– I sin nåværende jobb har Sørum jobbet med mange sentrale forfatterskap, og lagt ned et viktig arbeid i utviklingen av norske tegneserieromaner. Han har også lang erfaring med litteraturformidling til barn og unge. Hans allsidige kompetanse vil komme godt med i videreutviklingen av studiet, avslutter Ørjasæter.

– Jeg gleder meg til å få være med i et nytt kapittel i norsk barnelitteraturhistorie. De 15 studentene som kommer inn på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning annethvert år er privilegerte fordi de både kan utvikle eget forfatterskap og dykke ned i barnelitteraturen og jobbe med formidling. Boken har aldri før vært i konkurranse med så mange andre medier om tid og oppmerksomhet. Fremtidens forfattere og formidlere må evne å møte disse utfordringene og gjøre litteraturen relevant. Forfatterutdanningen vil være et viktig fundament for å etablere seg som forfatter og formidler i dag, sier Steffen R.M. Sørum.

Sørum tiltrer stillingen hos Norsk barnebokinstitutt den 1. mars 2019.

For ytterligere informasjon eller intervjuer, ta kontakt med:

Steffen R.M. Sørum, mobil: 408 53 757
e-post: steffensorum@gmail.com

Kristin Ørjasæter, mobil 416 82 158
e-post: kristin.orjasater@barnebokinstituttet.no

 

Relaterte innlegg