Hopp til innholdet

Teskjekjerringprisen til Hilde Hagerup

Hilde Hagerup leder en samtale under et arrangement om barn på flukt. Et samarbeid mellom Redd Barna og Norsk barnebokinstitutt, foto: Niklas R. Lello

Hilde Hagerup mottok nylig Teskjekjerringprisen for sitt forfatterskap og for sitt engasjement for viktige samfunnsspørsmål. Vi gratulerer!

– Som Prøysen selv har prisvinneren en tydelig stemme og et sterkt sosialt engasjement. Hun er ikke redd for å ta opp det som er vanskelig og sårt – i det store – og i det lille helt nære. Hun har engasjert seg i internasjonale spørsmål og i flyktningkrisen her hjemme.

Dette var en del av begrunnelsen da Hilde Hagerup ble tildelt Teskjekjerringprisen i kulturkirken Jacob i Oslo 23. november. Teskjekjerringprisen er én av Alf Prøysens tre hederspriser, i tillegg til Prøysenprisen og Alf Prøysens ærespris. Prisen deles ut til personer som har vist fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen, og gjelder virksomhet spesielt rettet mot barn.

– I Prøysens ånd er prisvinneren et samarbeidende menneske. Hun har skrevet flere bøker sammen med andre, også kolleger hun er i nær slekt med. Hun har jobbet med flere illustratører. Ikke minst er hun en støttende og entusiastisk person som arbeider på Norsk Barnebokinstitutt som skrivende forfatter i undervisningsstilling. Der inspirerer hun kolleger og hjelper fram nye generasjoner av barne- og ungdomsbokforfattere, står det i juryens begrunnelse.

Hilde Hagerup jobber som forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt, og underviser blant annet ved vår forfatterutdanning, i tillegg til sitt virke som forfatter.

Relaterte innlegg