Hopp til innholdet

Trenger du boktips? – ny nettside fra NBU

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU) lanserte i går en ny nettside med navnet NBUtipset.no. Siden skal ukentlig gi tips om nye norske bøker for barn og unge. I pressemeldingen står NBU logodet at målgruppen er alt fra unge lesere, foreldre og lærere til bokhandlere og litteraturformidlere. Et av målene er at tipsene deles videre i sosiale medier. Det er Brynjulf Jung Tjønn som er redaktør for siden.

 Lederen av NBU, Bjørn Ingvaldsen, sier på deres nettsider at de aldri klarer å informere godt nok om nye bøker. — Mange bøker, veldig ofte de beste, forblir ukjente for folk flest. Det gjøres en god innsats av forfattere og forlag for å skape de mange og gode bøkene her i landet. Men dessverre blir ikke folk oppmerksomme på den skatten av nye, norske bøker for barn og ungdom som kommer ut årlig.

 Det er foreningens litterære råd som står bak tipsene. Rådet er på seks personer der alle er forfattere, som har som oppgave å lese alt som kommer ut av norske barne- og ungdomslitteratur. Du kan lese mer om rådet her.

 Du kan lese mer om nettsiden på NBU sine egne sider, eller sjekke ut selve nettsiden her: http://www.nbutipset.no/

Relaterte innlegg