Hopp til innholdet

Under illustrasjonen

Illustrasjonar av Gry Moursund, Lars Fiske, Steffen Kverneland og Marvin Halleraker (Nasjonalbiblioteket)

Illustrasjonar av Gry Moursund, Lars Fiske, Steffen Kverneland og Marvin Halleraker (Nasjonalbiblioteket)

Nasjonalbibliotekets utstilling, Billedlig talt, gir et innblikk i hvordan en illustrasjon blir til.

Med et stjernelag av femten norske illustratører viser Nasjonalbiblioteket prosessen fra idé til ferdig illustrasjon. Biblioteket har en stor samling med originale illustrasjoner og til noen av dem har de også skissematerialet og dokumentasjon av arbeidsprosessen. Det er dette materialet de nå viser frem.

Det har vært et mål å løsrive illustrasjonene fra teksten slik at de får stå som egne verk. Med utstillingen ønsker Nasjonalbiblioteket å løfte frem illustrasjonene som visuell kunst.

Mange av våre beste illustratører arbeider også med barnelitteratur, og utstillingen favner dette feltet godt. Eksempelvis får vi se Gry Moursunds arbeid med Bukkene bruse på badeland, der prosessen fra kaos til barnebokillustrasjoner er dokumentert.

Utstillingen åpner 2. mars kl 19.00, og står til 13. mai. Dette er illustratørene: Trond Bredesen, Fam Ekman, Lars Fiske, Bo Gaustad, Finn Graff, Marvin Halleraker, Flu Hartberg, Mari Kanstad Johnsen, Steffen Kverneland, Sverre Malling, Rune Markhus, Gry Moursund, Karl Erik Nilsen, Svein Nyhus og Øyvind Torseter

Nasjonalbiblioteket: Billedlig talt
Harald Fossberg skriver om utstillingen i Aftenposten

Relaterte innlegg