Hopp til innholdet

Vera Micaelsen til minne

Varme, modige og tapre Vera Micaelsen døde søndag etter mange års kamp mot kreft. Barn og ungdom i Norge har mistet en av sine aller beste formidlere i det å leve, å klare vanskeligheter og å være glad i andre.

Like før hun døde fikk hun ut den siste boka si, Spør Vera, en samling av hennes råd på Aftenposten Juniors spalte. Og hun rakk å feire livet og kjærligheten i et storslått arrangement på Riksscenen bare tre uker før hun gikk bort.

Til Norsk barnebokinstitutt kom Vera som forfatterstudent i 2011, og markerte seg med en gang som en aktiv faglig og menneskelig ressurs i en sterk studentgruppe som holder sammen ennå. Mer enn mye annet ville Vera skrive, og hun ville fortelle i dialog med leserne. Hun hadde allerede skrevet flere fagbøker, men nå var det fortellingen, helst den elleville, som hun ville prioritere. Og hun visste hva den første romanen hennes skulle bli.

Hovedprosjektet hennes det andre studieåret ble romanen Hyperpubertet som utkom året etter at hun hadde avsluttet forfatterutdanningen. Da var hun allerede i gang med en ny, Discosatan, som utkom i 2014. Begge bøker vitner om en forfatter for barn og ungdom som klarer å fange stor situasjonskomikk med livsens alvor, nær sagt i en og samme setning. Og som ikke firer en tomme på solidariteten med sine hovedpersoner, men gjør det på en måte som får mange lesere til å tenke at dette like mye gjelder dem. Det er vel også essensen i et forfatterskap som ble avsluttet så altfor tidlig.

Vera var til det siste et levende bevis på at humor uten alvor og alvor uten humor ikke blir morsomt nok, og heller ikke alvorlig nok. Våre tanker går til familien og de aller nærmeste vennene hennes.

 

 

 

Relaterte innlegg